SEE-IT SAMIT U NOVEMBRU DONOSI REŠENJA NA GORUĆE TEME IT INDUSTRIJE: Od veštačke inteligencije do poljoprivrede sa vrhunskim stručnjacima

SEE-IT Samit, prvi međunarodni ICT sajam na Zapadnom Balkanu, održaće se od 7. do 9. novembra na Novosadskom sajmu. Pored raznovrsnog izlagačkog sadržaja, program će obuhvatiti i 15 konferencija, radionica i okruglih stolova, koje će biti posvećene gorućim temama iz oblasti IT i telekomunikacija, kao i svih povezanih industrija, od poljoprivrede do turizma, sa istaknutim govornicima iz celog sveta.

Posetioci će prvog dana Samita, 7. novembra, imati priliku da učestvuju na panel diskusiji posvećenoj privatnosti i zaštiti podataka, u organizaciji regionalnog lidera u toj oblasti - kompanije Sky Express doo. Direktor te kompanije, Majo Mićović, koji je direktno bio uključen u sastavljanje GDPR zakona, zajedno sa svetskim stručnjacima govoriće o toj važnoj temi koja dotiče svaku kompaniju i svaku industriju. Istog dana, održaće se i Internet of Things konferencija, gde će jedan od govornika biti i direktor Kancelarije za IT i e-upravu Republike Srbije Mihajlo Jovanović.

Drugi dan Samita biće posvećen digitalnoj transformaciji srpskih malih i srednjih preduzeća kroz konferenciju i radionice koje organizuje Centar za digitalnu transformaciju pri Privrednoj komori Srbije i GIZ, kroz projekat Nemačko-srpske saradnje. Preduzeća će dobiti smernice kako da uspešno prođu kroz proces digitalizacije i to od sertifikovanih digitalnih konsultanata, kao i od predstavnika BioSense instituta, Mitsubishi-a i SIG-a. Dodatno, tokom sva tri dana u izlagačkom holu posetioci će imati priliku za besplatne konsultacije o prolasku kroz digitalnu transformaciju. Teme konferencijskog programa 8. novembra biće neki od najvećih izazova domaće IT industrije: outsourcing, položaj žena u menadžmentu, ali i sajber bezbednost u saradnji sa slovačkim veteranima u toj oblasti - QuBit Conference. Istog dana, svi zaljubljenici u nove tehnologije imaće stručno vođenje kroz WebXR.

Na konferenciji veštačke inteligencije, 9. novembra, i radionicama usmerenim na poljoprivredu, zdravstvo, maloprodaju i finansije, posetioci će imati priliku da razbiju predrasude toj nauci, kao i da slušaju o rešenjima koja bi mogla da donesu dugo očekivane promene u domaćoj ekonomiji. Program će okupiti govornike iz vodećih kompanija u oblasti, kao što su Google, Adobe, IBM, BioSense Institut, ali i Harvard univerzitet, u organizaciji Novi Sad CITY AI. Za softver testere i sve koji bi želeli da se otisnu u to polje, vodeća kompanije u toj oblasti na Balkanu, Quality House, organizovaće konferenciju i panel diskusiju. Poslednji dan Samita biće posvećen i važnosti dualnog obrazovanja u domaćem školstvu, na panel diskusiji koju organizuju Ministarstvo prosvete i švajcarsko-srpska trgovinska komora, ali i telekomunikacijama, izazovima u infrastrukturi, kao i o digitalnom zdravstvu, o čemu će razgovaraće vrhunski stručnjaci iz zemlje i sveta, a jedan od govornika na temu digitalnog zdravstva u Srbiji biće pokrajinski sekretar dr Vicko Ferenc.

Karte za konferencije, radionice i panel diskusije SEE-IT Samita mogu se kupiti ili rezervisati putem Eventbrite platforme. Veliki deo konferencijskog programa je besplatan, uz obaveznu rezervaciju karte. Uz to, za ulazak na sajam potrebno je kupiti i dnevnu kartu (300 dinara), putem Gigstiksa ili na ulazu na dan održavanja. Mesta su ograničena.

Podelite na društvenim mrežama: